Saturday, March 27, 2010

air mata duyung

"dah empat bulan oi..
empat bulan..
empat bulan aku xnangis..
patut la kali ni PMS cm ttuuuuttttt je..
rase xsedap hati je memanjang..
sayu xtentu psal je dua tiga hari ni.."

*bg aku EMPAT bulan tu kira lamaaaa ok~~ korang akan paham kenapa.sila bace selanjutnya tuk penerangan*




bagi sesetangah org..sesetengah je ye..
apabila seseorang menitiskan air mata, die dianggap lemah..
dia dianggap mengada2..dia dianggap manja..xtahan dugaan hidup.
lebih2 lagi kalu lelaki yg menangis.."faggot!!" "lembek!!" kan?kan?


faggot ke?


tp kan..dont u feel better after crying?..

mungkin org xtau agaknya..tp aku xsalahkan dorang..mgkin sifat kurang minat membace membuatkan level general knowledge dorang lebih rendah dari yg sepatutnya..
dorang xtau kot yg bila seseorang tu menangis, die akan turut serta (asal skema sgt ayat nih?!) mengurangkan stress hormone dorang terutamanya adrenocorticotropic hormone atau nama lain die ACTH atau name lagi glamour die ialah cortisol..

lagi satu, dorang jugak mungkin xtau yg ade lah org2 pelik yg suke wat research ni, dah wat kajian..and kajian dorang mengatakan bahawa on average men (manusia sejagat) cry once every month; women cry at least five times per month especially before and during the menstrual cycle when crying can increase up to 5 times the normal rate, often without obvious reasons..jadi kalian2, lelaki2 seantero malaya, silalah paham ye..
anyway, korang pon xyah la ego sgt, nk ngis, ngis je laaaa. xdenye kitorang nk ckp korang 'faggot' ke apekebende kalu korang nangis. i personally never had such toughts..tp kalu dah kene gigit semut pon nk ngis..over la tu brader..mmg aku pggil ko faggot la cmtu..

aku ni cetanya laen sket. nk nangis depan org, mmg xleh. xkuarla air mata tu jwapnye..die xmau kuar walaupon aku pkse die kuar. mase kecik2 tu len la..
cume beberapa umat shaja dlm dunia ni yg tau, yg aku ade ritual-amat-sgt-pelik aku sendiri.
ritual aku ni lah yg membuatkan korang nmpk aku ni dari luarannye cm manusia xde masalah hidup..apekah ritual tersebut? jeng jeng jeng...

haa..aku akan buat diri aku nangis setiap mggu. tp bukan ngis sbb sedih atau hormone buat hal tak memasal. tp ni lah cara aku mereleasekan stress..mmg pelik.
mesti korang tertanya2 cane lak aku leh "buat" diri aku nangis..kan?kan?
haaa kite kene ade setting yg baekkk pnya sayuu..xsusah tuk drama queen cm aku ni nk nangis..ade byk je script and ceta2 sayu yg aku bleh produce dlm kepala aku. byk jugak lagu2 yg aku leh dgr yg leh kasi mood sayuuu~~selalu aku pilih waktu sbelom tidur tuk menjalankan aktiviti ni..haa..tp kadang2 penat gile kan, xsempat.. letak je pale atas bantal,,,,zasssss!! ...zzzzzzzzzzzzz~
jadi, ape aku wat bile aku asek xsempat? aku cari la movie2 sedeyh mane2, kasi leh nagis gak,.,haha..kepelikan melanda kan?ye mmg pelik.aku tau.

tp xtau nape.. 4 bulan ni..(dah paham kan nape 4 bulan tu kire lame? 4bulan = 16 minggu fuh lame tu!)..xde mase nk ngis. lagipon aku nk tgk bape lame leh than xngis.leh je rupenye kan.tp tu la..effectnye sudah kelihatan..aku yg sbelom ni xpernah2 PMS, diserang PMS terlampau..bad mood, rase nk cubit org je keje, rase nk jerit, rase nk tampo org laju2, rase sume bende xkene, xsedap hati.dlm erti kate laen...tak happy. oleh itu, org2 sekeliling menjadi mangsa buruan aku.
hish..ni xleh jadi ni..



cane?aku knon nk wat rekod tgk bape lame aku leh tahan xngis.tp cm membahayakan je projek ni..nnt bertambah ramai mangsa yg akan terkorban..lebam2 anak org sume kang..
hurm..tgk la dulu cane..kalu mggu depan stil rase cm nk makan budak, aku hentikan proses 'no more tears' ni..hahahaha..














4 comments:

shazzmania said...

please do cry :(

akusyazz said...

haha..pelik la u sruh i ngis..slalu org akan ckp "jgn la ngis :( "..ni u sruh lak..haha..wut with the sad face anyway? :p

Mike said...

Your blog has been recommended to us as a interviewee's favorite blog!

We would like to do an interview with you about your blog for Blog
Interviewer. We'd
like to give you the opportunity to
give us some insight on the "person behind the blog."

It would just take a few minutes of your time. The interview form can
be submitted online here Submit your
interview
.

Best regards,

Mike Thomas

Lydia said...

Nice blog & good post.You have beautifully maintained, you must try this website which really helps to increase your traffic. hope u have a wonderful day & awaiting for more new post. Keep Blogging!