Saturday, November 13, 2010

Friday, October 22, 2010

tabung wang simpanan khas.


really in need of one right now.

i hve a special reason for wanting it so much *wink2*..nk kumpul sehari rm1..kalu baik hati n xkedekut, nk letak lebih sket..tahun dpn baru kasi pecah.

kalu kite nk sumting, yg mahal, yg kite dah bajet bile kite nk beli (contoh lagi 8 bulan), tp duit tarak, sila2 la menabung. bukan susah pon nk menabung ni, just msukkan la la singget shari, kalu ade duit lebih, masukan la 2 hengget ke, 5 hengget ke, kalu byk sgt lebeih, letakla 10 hengget ke kan..nnt dlm mase 8 bulan tu, sedar2 duit tu dah melambak2 dah..kalu shari rm1, 8 bulan dah rm240. kalu shari rm2, 8 bulan tu dah rm480..haaa xke byk tu? bukan terasa pon kalu letak rm2 tu kan??..mmg la bukan beribu, tp dlm xsedar, byk gak leh dpt. cube kalu xsimpan dlm tabung tu, cube ingt blk, agak2 mane pegi rm480 korang tu??hurmmmm...?

tp xnk la beli tabung yg transparent cani..xpasal2 nnt tgk duit tu dah byk, sure tgn ni tergedik2 nk knon2 TERsiku la, TERlanggar la, TERjentik la, smpi la tabung tu TERpecah kan?...haaa mmg xboleh.

pastu xleh la tabung yg ade kunci n leh bukak sesuki-suki jiwa. mmg x sah la kalu xcek nnt hari2..ade je konon2 nk beli brg, nnt knon xckup duit nk pinjam duit kat tabung. ..pastu xsmpat nk smpi suku, dah kontang blk.

jadi, tabung yg mnjadi pilihan jiwa raga mestilah memenuhi kriteria berikut :
1) objek legap. supaya mata xmenggatal.
2) xde exit point tuk duit tu kluar ngan sendirinya
3) msti cantik supaya diri ini terpanggil2 tuk menabung stiap hari.
4) lagi best kalu tabung tu ade alarm kan? so dat tiap2 hari alarm tu leh ingtkan aku tuk masukkan duit..hmm coolnye kalu ade!
5) ade huruf "G" kat badan tabung tu, supaya ada motivasi tuk isi duit tu..sbb bende yg aku nk beli ngan duit2 yg dikumpul dlm tabung ni, stat ngan hruf "G"..hehe..


plan cm biase, bagai nk rak..tp asek lupeeeeee je nk beli..dari hari ke hari nk beli. tp xbeli2 agy.
ok set, sbelom g trendak kene beli satu!!!


ni cool!! mmg memenuhi semua criteria2 yg diingini!!



satu tabung bape harga die haaa?

Sunday, October 10, 2010

melankoli rinduku

haritu (2 thun lepas) aku "dipaksa" tuk tulis n perform sajak tuk maulidur rasul kat kolej.
cair otak nk wat ayat, ketaq lutut nk sampaikan..

harini, kemas2 bilik, terjumpe blk sjak tu! yeay..

ni dia....aku tulis sejujur jujurnya rasa hati..


melankoli rinduku
by: akusyazz (feat baem)

mari pinjamkan matamu singgahkan telingamu..
mari mendengar dari aku yang serba tak tahu..

aku tak boleh bohong. aku xkuat iman...
mungkin aku tak dapat coretkan sebuah taman sebagai lukisan

aku xboleh tipu. aku tak serapat dengannya seperti mana kamu dan kamu
namun aku tak pernah lepas dari menadah tanganku menghala kesitu
supaya walau seketika cuma, dapat kurasakan apekah itu namanya restu

Oh Muhammad Ya Rasulullah.......

Engkau matahari, Engkau purnama, Engkau cahaya diatas cahaya
Sinar kelibatmu tidak pernah menjejak ke inderaku yg sememangnya, fana
sesungguhnya tidak pernah walau sekilas raut parasmu aku tatap
tetapi..
kasihmu, perngorbananmu, sunnahmu, setia menemani kalbuku seperti tujuhnya garisan pelangi yg pekat likat..
masakan rindu ini akan terubat selagi mata tidak terikat..

kau lah pilihan atas pilihan, yang terulung lagi dijunjung,
kau pemimpin akhir zaman, dari awal hingga ke hujung..


puisi ini bukan merintih kasih,
puisi ini bukan menagih rindu,
kasih akan bertaut,
rindu akan terubat,
pasti.
itu janji umat Muhammad,
untuk bertemu
bukan dalam mimpi bukan fantasi,
tetapi disana nanti.....
ini janji.



this is the last of many ive written..
wooo lamenye dah xtulis!

pasti nk start kumpul rasa,
jadikan bibit untuk ditinta.


Thursday, October 7, 2010

delusional?

am i delusional? yes sometimesss..hahaha..
but this song is really cute kan?



oh best gak kalu ade org HOTTTness yg stalk i cmtu...hahaha..see told u, im delusional.

sometimes, being all delusional can give u a little comfort, isnt it?..imagining how blissfull and happy your life is, when the real world wasnt treating you so nicely at all.

i have soooo many stories in my head, that i keep on playing and changing according to my mood. the scary part is, at times i forgot that it was just my imagination. wanting something so bad can be a real danger when your mind is "creative", dont u think?

when people do bad things or say really bad things about me, i dont shout straight into thier face. thats rude..instead, what i do is, when i go back home, i'll lay on my bed, and i'll recreate the scene..and then i'll say/shout/scream or do wahteva possible/impossible thing to them. if im not satisfied with the drama im creating in my head, i just rewind it all back, and re-create..until i feel that my anger has subside......dont you think that this is a better way to manage ur anger?well, it works, atleast for me.. that is why, it is veryyy verryyyy seldom (if ever!) that u see me getting angry at you..kan?


see, my delusions/illusion arent so bad at all. it has saved a lot of people from my intolarable shouting, fugly angry face and unimaginable abusing (u should see me in imagination. it wasnt a preety sight at all.haha)

so, take a moment and think.

:)

Wednesday, October 6, 2010

hey..DYKTIMUSFB?

DYKTIMUSFB?
B.U.D.E.C!
but for the sake of time and space, am gonna let this one slip tru..
making my way with a smile and stop being paranoid (haha)
hope to see u at the other end..
see ya !
heehuu~




p/s: im diagnosed with a severe case of paranoia (if u dont already know)..hahaha.



paranoid much? hahaha

Monday, October 4, 2010

bawak g jenjalan pliz..plizzz...?




please...?
can u just take me away?
anywhere...oh puhleezzz..
nk jenjalan!




chapter 3

that chapter 3,
suprisingly, was quite long,
not as short as i expected it to be, in the begining..
but by the look of it, i tot its gonna write it self up for a few more pages..
unfortunately i cant be greedy, can i?



well,
it ended.
it ended nicely i would say.
not a happy ending. not a sad one.
just nice.


chapter 2 on the other hand, is still in writting progress..
its very thick.. hopefully it'll get thicker.
and i really hope, that i wont find the end of it.





Thursday, September 30, 2010

babi btul la~

hahaha..this is fun..Douglas Lim has done it again..
super creative la parody ni kan..hahahahah..


Saturday, September 25, 2010

traffic light




traffic light ade bape kaler?
tiga...
tp bile saya yg drive
sy paling suke bila die tukar jadi kaler merah..
mmg yummy lah!
sbb mase ni la kalu nk blasah org kat sbelah, adalah saat plg berkesan.
btul x?
mmg leh smpai tahap tampar kepala, part frontal bone tu laju2..
mmg yummyyyyy laaa
time ni la leh tarik rambut org tu smpi tercabut agak beberapa helai genggam
tumbuk perut org tu dgn kelajuan cahaya
oh and pling effective skali is pencubitan!
hamekkk..kalu xtukar bintik2 or belang2 tgn, kaki dan perut tu mmg xsah.

hipothesis:
semkin byk traffic light spanjang jln tu yg tukar jadi kaler merah,
semakin sukelah saya.


tu la..
brani ko ckp tgn aku lembik macam GAMAT!!!
sendiri yg cari nahas la kan.






sekian.
kepada lampu2 traffic, sila lah bertukar merah.






Wednesday, September 8, 2010

selamat hari raya!!

well u've guessed it right..mmg nk ucap slamat hari raya la ni..
so here goes..

saya, Noor Syazwani Bt Redzwan dgn setulus mulus hati ingin mngucapkan,

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR.


errr...

BATIN perlu ke??

kalu rase perlu, just include it in ok?..haha

mintak maap le bebanyak ye, kalu ade wat slah silap, sbb i mmg tau mulut ni mmg...err...tau2 la kan..hahaha

sayang sume org! yeay!

and tuk sape2 yg ade TERwat slah kat i, i maapkan gak..EXCEPT anonymous..
ok la fine la..maapkan anonymous gak la..haha.

jemput2 la dtg ghumah iye..

again, syg sume...yeay!!

and (ehem) i got to wear a new set of bling2 for raya..yeay again!..THANKSS..heeeee~ :D

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR..(dan batin hehe)


wohhooooo xsabarnyeeee nk konvoi g serang umah sume org!
jom serang umah prof!!




Sunday, September 5, 2010

hackering MONKEY

ergh!
aku tau aku mmg xleh caye ko kalu ko gune laptop aku..
kejappppppp je aku bg ko gune dah jahanam account2 aku ko hack..
XGUNA KO MONYET!

kepada sape2 la yg bace entry sbelom ni, tolong la..itu adalah satu penipuan!
account ini telah di hack malam smalam semasa group discussion dijalankan..
org sruh wat keje, lain keje die.

bukan stakat blog die hack...FB pon..mmg durjana ko mangkok..
btw,
xde logiknya aku nk pakai bju tuuuuu tuk raya ngok!


p.s: nk perang ye?...baik!..harini aku akan mutatekan ko jadi cheetah...tompok2 la bdan ko japgy...

p.s.s : jaga la laptop ko yg cacat tu..jaga leklok

p.s.s.s : HATI-HATI!!



HAHAHAHA!!


Friday, September 3, 2010

mixedupemotions

is it real?
bcoz it seems un-real

im afraid

im happy

im terrified

im content


last longer than foreva

Thursday, August 26, 2010

penderaan

aku mmg cukup xpaham bila org ckp aku ni suke cubit, pukul dan blasah org. ckup x paham. bilanya aku blasah org ni? cubit??? hishhhh!!! lagi la xpernah!... aku saya ni pny la lemah lebut bagai sutera ditiup sang bayu..ckp saya dera org lak.mmg xptut tau awak-awak sume.

oh korang nmpk aku pny penderaan je la kan? stakat tolak gune cari kelingking, ckp aku dera..aku yg kene dera, kene cubit, kene blasah sbenarnye..korang mane tau..sedeyh ah cani.xmo kwn ah korang.ouh...


tgk!! sakit ok..haa..isk isk

korang asek ckp aku blasah die..tp ni die wat cani kat aku..ape cer bai?..aku lah sbenarnye mangsa tau.. isk isk...tgk aku tgkp gmbr bg bukti. walaupon gmbr ni dah 2 taun lepas, tp ia tetap bukti. aku lah mangsa. selama ni korang nmpk aku blasah or cubit or sepak or tumbuk org kuat2, tu cume pertahanan diri ok. survival skills msti mau ade maa...

ok skang ckp, sape yg suke blasah org??..bukan aku.

sape baik???
"SYAZZ!!"

ye tau, trima kasih.

Thursday, August 12, 2010

Banyak cinta yang datang mendekat, ku menolak

these few days, ive been hearing a lot of good songs. but i like to post this one up. i like the lyrics..

it tells you how faithful one can be.

but tooooo faithful? its stupid. like i am. stupid.

but,somehow i like being as stupid as i am..



Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
kerna.....





oh the title of this song is, 'kerna ku cinta kau' by bunga cinta lestari




Wednesday, August 11, 2010

kecanggehan

percaya tak, kalu aku ckp, canggeh tu, mmg la sgt canggeh..
korang kene caya, sbb die mmg canggeh.

sape pernah ada ketuat? bukan kematu tau..ke.tu.at....pernah?

korang mmg pengotor.

hahahah NOT!!bukan pengotor ek..sape ckp org ade ketuat tu pengotor, mmg kuang aja.sbb aku pon ade pernah ade ketuat gak.haha..

cani ceta die..

ade la satu hari yg tgh aman damai..time2 tgh potong kuku kaki yg belah kanan part jari manis, tibe aku tgk...ni ape yg merah2 lak ni?..Ya Allah...DARAH!! aku ketip skali daging ke??byk gile darah..sampai nitik2 kat lantai..over kan..tp nape xsakit lgsg??xrase pape pon..so aku cube la rase jari tu, kot2 la tgh kebas ke sbb tgh duduk dgn gaya pelik (ok bygkan org yg tgh nk ptotng jari kuku, dlm posisi dimana jari tu lagi 2cm nk masuk mata) lame sgt..pegang pny pegang, xde pon kebas.

pk lagi.

nape x sakit lgsg ni?dah mati ke nerve kat kaki ni..ok gile scary. dah mule la pk, mbe sbb asek pakai heels hari2, so nerve dah cacat.

belek lagi jari manis kaki sbelah kanan ni yg tgh melimpah2 darah

skali... "ehhh??ape ni??ape bintik kecik yg agak hitam ni??pelik gile rupe ko..mcm cauliflower..tp eh jap..mcm pernah ku kenali rupe bentuk ko ni...mcm aku pernah ade je dulu..Ya Allah...Ketuat!!"

EEEEWWWW!!

ok dulu mase kecik2...dlm agak2 darjah 6 kot..pernah kene skali, kat ibu jari kaki belah kanan. mmg meng'eeewwww'kan..tp aku xyah wat pape, die hilang sndiri dlm 2mggu cmtu..so, this time around, aku pon decided nk biar je gak ah..nnt2 hilang ah tu..
'konon!'...xhilang2 pon!!..bengang ok..tiap2 mggu 2-3 hari sure aku akan potong die smpai darah2, dgn harapan die akan mengecil lalu lesap dari pndangan. tp ternyata ianya jauh tersangkal..MAKIN BESAR LA WEYH KO KETUAT!!...tp xpe.ego mesti tebal.potong je lagi!yeahhhh potong!! darahhhh!!

pastu..ni dah smpi 2bulan dah ni, dah agak malu kerana cm dah gedabak je aku tgk ketuat tu..mintak la kat akak aku ubat..kot2 la die ade ubat ketuat..die kate "ade, amek la atas meja tu, ade krim anti-fungal"..aku pon try la pakai..smbil2 tu potong gak lagi..

ibu dah kate jgn potong..nnt die makin besar..tp xpe.degil.and ego mesti tebal.POTONG!!

ok dah jadi MAKIN besar. -_-"

ni xleh jadi.oleh itu...hati dikentalkan.. lalu keluarla ayat ni kepada seorang rakan seperjuangan "eh ko tau x ape ubat tuk ketuat?ko nk tgk ketuat aku x?"..aku pon tunjuk la..."WOI!!BESARNYE!!EEEEEEEE YEK!" ...mmg kuang aja. tp nseb baik die ade ckp yg sruh aku beli ubat ketuat jenis titik kat farmasi, die kate ubat tu canggeh..so aku terus la g cari ubat yg konon canggeh tu.....cari2...dapat.

MMG CANGGEH WOOOO

baru pakai dlm 5 hari..stitik sehari. die tanggallllllllll.....yeeayyyyyyy!!!
selamba badak je aku kupas die tadi...ye, tadi. baruuuu je jap td. ye, 2min sbelom wat post ni. status skang, amat gembiraaa!!!! cauliflower yg besar tp tidak boleh sama skali dikunyah itu, sudah xde.lenyap dari muke bumi.bagus.

nk tau ape ketuat tu sbenarnye? ni haaa...mr.wiki kate :
A wart (also known as a verruca when occurring on the sole of the foot or on toes) is generally a small, rough tumor, typically on hands and feet but often other locations, that can resemble a cauliflower or a solid blister. Warts are common, and are caused by a viral infection, specifically by the human papillomavirus (HPV)[1] and are contagious by contact with the skin of an infected person. It is also possible to get warts from using handtowels or other objects used by an infected person. (durjana mana la yg infect aku ni.baik ngaku!) They typically disappear after a few months but can last for years and can recur.

wart ni ade mcm2 jenis.. aku kene plantar wart ok..bukan genital wart..

PERHATIAN! ni bukan aku pny.

virus ye.
ptut la sbulan aku pakai ubat krim yg amek-la-atas-meja-ade-krim-anti-fungal tu xjalannnnnnn~..haih...kakak la kakak. siap ko balik ni.

haaa ni die. ubat tercanggeh buat mase ni.


mmg canggeh

beli la kat mane2 farmasi, 15ml aku beli RM16 je.
oh! die leh ubatkan kematu and corns gak.

so sape2 yg ade ketuat (or kematu or corns) tu, sila kan la ye. jgn potong, nnt die jadi BESARR.

sekian.

yg pernah ade ketuat,
akusyazz

Tuesday, August 10, 2010

The Adventure of Broga Hill and the Six Hot Hikers...



poster The Adventure of Broga Hill and the Six Hot Hikers


wah cam tajuk movie kan?..kalu ceta ni kuar wyg, sure wafaa n abel g tgk..i rase, korang tgk SEMUA movie yg kuar wyg kan? korang gile ape, ingt wyg tu tv ke?..bapak byk gile blanje duit tgk wyg..ish ish ish...haha..

untuk kesekian kalinya..xtau la nape org asek ckp aku xajak dorang g Broga hill ni? Rasenye dah lame announce kat fb dah..dah siap pass mulut ke mulut dah..cane gamaknye aku nk ajak sorang demi sorang..penat ah weyh kalu msing2 nk majuk..hari ni dah bape kali dh dgr "ah, g Broga xajak, cani ah member"......dulu org ajak dgn lemah lembut g jwb "oh.ape je ade kat situ?cm bosan je.tgk la dulu"....haaa kan dah geram.hahaha ...................................................................................................................................................
disebut al-kisah pada tanggal 7hb Ogos 2010, enam bersahabat, 4 jejaka sederhana rupa paras dan 2 org wanita tahap dewi2 gitu, berusaha membangunkan diri pada jam 4am...diulangi..4am tuh!...mempersiapkan diri mengambil masa 30 menit..stelah memaasukan segala yg perlu kedalam bag pack, bertolaklah jejaka2 dan dewi2 itu pergi menuju ke.............BROGA HILL!..

ok penat tulis ayat camni

cani la ..senang ceta..kitorang bgun cpt gile pagi2 buta gelap nk mati gelita tu, sbb kononnye nnt nk naik cpt la atas bukit tu sbb nk tgk SUN RISE..ape die murid2? suuunnnnn risseeeee....ye pandai.tringt jap yg slah sorang dari jejaka yg sederhana rupa paras tu pernah la ckp "weyh korang nk g Broga tu nk wat pe? aku dah cek dah kat tenet, xde pape pon atas tu, ade rumput je"...underestimate btol mamat ni..ditambah pulak dorang pnah tgk fb sai g naik broga siap tangkap gmbr pakai dress putih alun2 ngerbang2 gitu...lagiiiiii laaaaaa ter underestimate yg melampau jejaka2 ini..

salah sorang dari wanita berparas ala2 dewi ni dah ckp "korang, esok pakai sport shoe ok..".....tp, biasa la..guys being guys...degil. bapak gile degil.sorang je dgr ckp. sorang je dari EMPAT jejaka yg sederhana rupa paras tu yg pakai sport shoe. yg lagi TIGA..pakai SELIPAR...mak datok....nk ditambahkan ceta kedegilan, dorang siap pakai suar jeans agy tu...bapak ah underestimate gile kan..bergaya sakan nk g hiking.ooohhhh memang melampau..

yg pakai slipar reebok tu plg melampau. ingt nk g pasar?


lepas tu...nk dijadikan cerita la kan..dah pergi kul 430am..patutnya dah bajet la kot tmpat tu gelap kan...?

eh x..

kitorang xtau pon tempat tu gelap.kitorang xtau pon yg kitorang nk daki tu hutan. kitorang xtau pon die tinggi gile nk mati smpai lenguh kaki gigil2.kitorang xtau pon ramai nk mati org g hike gak mase tu. and.............kitorang xtau la pulakkkk nk hujan gile lebatttttttttttttttt mase tu!!...mak aih..dah la gelap gulita, gigi org pon xnmpk, xbwk lak torch light kan..pndai, mmg pandai..org underestimate, cmtu la jadinya...seb baik ade acik cine penjual petai duk kat kaki bukit tu jual torch light "aaaaa...mau bili ini ka?ini lu kasi angkat, sipuloh linggit aja..kasi angkat"...
pastu..nk dijadikan cerita lagi..tujuan utama dtg ke Broga adalah untukk menonton sun rise. tp baru daki 2-3 tapak dah "eh cm hujan la"...."bukan kot, ni embun jatuh dari pokok kot"....hmmm yela tu...xsmpi bape minit lencun sume kuyup...gile lebat!..balut la kepala gune plastik..pastu nk naik bukit tu..ish tolong la..bukan takat cm nk g jenjalan raya umah pkcik mail kat sbelah umah..ni angle die pny kecerunan mau cecah 80 degree...dgn hujan lebat, dlm hutan, lecak, licin, ade gaung...pakai pulak slipar??haaa..mmg..mmg jalannn. hahaha..

smbil kitorang daki dah dekat 30min, kaki gigil, smbil berpeluh2 dlm hujan tu, lalu kat tepi satu kumpulan len..terdgr leader die ckp "wokeyh, lagi 10min kite smpi puncak 1!!"........lagi SE.PU.LUH. minit???Puncak SA.TU?? ade bape puncak niiiii???ohhooooo nyesalllllllll...
tp xpe, ego mesti tebal. NAIK!! dah penat2 bgun kul 4am nk patah balik??! meh aku patahkan dulu pale org yg nk blk tu..

.................................................................

akhirnya..slepas tergelincir barang beberapa kali dan menjerit "oi tunggu la jap, aku xnmpk jln ni!", kami pun smpi ke puncak....puncak satu..
mane sun rise? hujan laaa weyhhhhh...mane dtg chaya langit tu....dah la sejuk nk mampos, cm nk luka kulit kene angin laju die..oh tidak.oh tidak. oh tidak!!

nk dipendekkan cerita, sependek aku, selepas beberapa ratus keping gambar ditangkap, dan beberapa juta kali gelak golek2, kami pon naik la smpi ke puncak..puncak betul ni..puncak 4..pada pukul lebih kurang 9 kot..haaaaaa....exhilarating ok! :D

pjg sgt nk tulis kalu nk ceta satu2 ape yg jadi...

tp konklusi ceta ni..kalu nk naik broga hill tu, jgn la under estimate die..mmg korang nmpk org tgkp gmbr cntik2 je, byk rumput indah2 sama lalang2 pjg...tp tolong la..nk smpai ke situ, mmg kene hike la wey...bukan leh jln lengang lenggok..
jadi..kalu nk pegi, sila jgn lupe:
  • pakai proper attire. sports attire. bukan slipar n suar jean ek.
  • jgn underestimate... bukit tuuu bai...bukan busut.
  • bwk torchlight, kalu boleh sorang satu (kalu pegi pagi buta la)...tp g pagi buta la yg best!
  • pegi pagi2 buta kalu xnk kene panas
  • bwk insect repellant
  • bwk sweater kalu takut sejuk
  • bwk plastik ke baju hujan ke ape ke, in case hujan
  • bwk breakfast.picnic la kat atas tu cm kitorang..best woo..haha
  • oh! bwk camera ofcoz!
  • bwk plaster..kalu ade yg nk tunjuk macho, pastu tergesel kat batu. ZASSS!
  • oh siap2 la g berak ke pape dulu sbelom naik tu yeeee
  • bwk diri

Sunday, August 8, 2010

of BrogaHill and mancing udang

it was hell FUN!..mbe it wasnt as fun for other people, but it was surely damn is for us. we had a blast.. will write up on it, when i get the SD card from anis.


anis cpt laaa..nk SD!!

Wednesday, August 4, 2010

no.this is NOT a lovey dovey post.

no. its not for a lovey dovey matter.you know when u hear certain song, you can literally feel your heart melting and feel those adrenaline pumping, and and and it make u feel something..different..i dont know, i dont know how to describe it. reminiscent maybe, of your subconscious mind. its the same feeling when i hear, 'tak bisakah' by peter porn.
do you know what this feeling im talking about. no. not a lovey dovey one.

this song, 'parachute' by Cheryl Cole, does not give me the same effect as what the peter porn song has on me, but..
i simply love this song. the ryhtm somehow remind me of something. as if it brought me to... somewhere..

but i think, its always the other way around.the lyric, i mean.








love it.

pengkaji.



aku spatutnya tidur.

eh.tak tak.

aku spatutnya study.
kan esok nk amek test untuk jadi researcher. kalu lulus, dpt sijil. kalu dpt sijil kira certified researchers la..

kan?

research. kajian.
untuk menjawab persoalan2 yg terlekat kejap dlm otak. jadi sila selesaikan, kata mereka. nnt kami kasi duit, kata mereka lagi.
jadi siapa2 yg byk persoalan canggeh2 yg slama ni korang pikir mase tgh termenung smbil menyahtinja tu. sila jwb soalan2 anda itu, dgn melakukan reseach.nnt dpt ilmu. ilmu yg dpt tu, leh bantu seantero manusia. tak ke bagus tu?. . dah la dpt tambah ilmu, dpt duit jugak.

seronok kan? menyelam smbil minum air.kembong perut.

mmg..mmg byk sgt soalan2 dlm benak aku ni yg aku nk persoalkan. mcm...
  • kenape aku yg kene cuci tandas?bukan abg?..
  • kenape tinggi aku 147cm je?abg aku 180cm?
  • kenapa warna mata aku xleh tukar2 ikut suka aku?
  • kenapa kim xpernah lipat slimut?
  • masih boleh ke quacker oats tu serap cholesterol, kalu aku dah kembangkan die dlm air milo pekat berkrim?
  • kenape pintu bilik air ni bukan kaler pink?
  • bila aku nk kurus?...jap.. rephrase..bila aku akan jadi kurus?..eh jap. rephrase..bila aku nk start excercise?
  • mane perginya ketip kuku mhal aku?
  • kenape petai sedap, tp buat kencing jadi busuk?..
  • kenape petai kaler hijau?die nk kene gune fotosinthesis gak ke?bukan die ade kulit ke?
  • nape org ckp aku pucat walaupon dah pakai blusher n lipstick menyala2?
  • diorang xtau ke bila diorang pggil aku 'manusia berkaki empat'..aku akan gelak skali sama diorang. tp sebenarnye aku mati berkali-kali.lagi dan lagi dan lagi.....dan lagi...lagi...
  • siape yg cipta sume perkataan dlm bahasa melayu ni?..
  • kenape, kenape is kenape? paham x?...kenapa, kenapa ialah kenapa?..kenapa bukan hipupo?...mesti xpaham kan?xpe la..
  • kenapa bila byk kali sgt sebut kenapa, perkataan tu cm dah xbetul?cm pelik..ke.na.pa......ape tu?
  • bila aku nk smbung stdy ni?
tp semua soalan ni, xboleh dijadikan problem statement tuk wat research.
kan best kalu boleh.kaya aku.haih..

tlg la..aku nk sijil tu.SGT nak.SGT.

aku nk jwb satu soalan kat atas tu.
jwapan dia: sekarang.

dgn terjawabnya soalan itu. harusla saya berhenti menaip disini. tata.




Thursday, July 29, 2010

to be or not to be?

yes it is true..
there is a fine line between two things..

there's is a fine line between hot and cold..
between hate and love
between bestfriends and lovers
between genius and madness
between fishing and just standing on the shore like an idiot..
between confidence and cockiness
between work and slavery

and for the matter that im in now is...there is a finee line between HAVING a fever and NOT having it anymore..there is an eerie gray area, where my body is confusing it self. some parts of my brain are practically saying "yes!!syaz ko dah sembuh.leh g men kejar2"...and at the same time, there are some that are saying "u dont have enough sleep.sleep some more.u have not urinated enough today,only 99times today, up, go and pee some more..who says that u are all better syaz?im the one who is controlling u...now u will feel very cold! no no no..wait..i want u to feel hot! steamy hot..yes hot.....hurmm..no not hot..cold is better..yup cold! shiver now u little bastard!shiver!shiver!hahahah!!...wait..how would you like to experience the feeling of flying?..now, you will feel your legs wobble, the world around you spin like crazy!!yes i like it!!yes like that!! ok now, be like this for the rest of the day...fly all day long for free!yeayyyy"...


rase cm nk bunuh org tau x..rase cm nk bunuh doctor yg kasi MC shari je tu..
duduk rase nk terbang, baring rase melayang...
rase sejuk, tp bile pakai slimut peluh cm laha**t, bile bukak slimut gigil cm gile..
mkn antibiotic merah tu, sure sesak nafas,
perut rase pusing2 bykkkkk gile kentut,
stomach upset,
cirit birit,
nausea,
lightheadedness,
hingus ngalir cm empangan pecah,
eyeball panas n sakit
xpaham, nape air mata pon nk kuar gak , bukan air mata ngis lak tu,pelik
tekak cm kene gigit ngan 1000 semut api
kencing agaknye ade dlm 467kali shari

tp suhu kat dahi, xpanas..

now you tell me..

am i having a fever or am i Not?


arghhhhh...badan please stop confusing yourself.please...

Wednesday, July 28, 2010

laaitu dipa rataan sakma

td..aku ckp sama aqila, aku sudah mau tidur..esok ade presentation. (qila, btul weyh aku xtipu)..

tp, aku ter'pause membaca blog kau..
kau weyh..budak yg slalu wat aku gelak..
budak yg slalu aku tny "ko suke hati x?"..and ko wat muke konfius "huh?aku tgh mkn kot, pesal ko tny pasal aku happy ke x lak ni??"..haih..aku ckp pasal hati ayam la mangkuk..haha..
ko la budak yg plg ikot arahan "pggil die "syaz comel" kalu x, bayar aku 50sen!"...hari2 ko pggil aku syaz comel.hah..aku tau aku comel. wekk..hahaha
ko la budak yg sukeeeeee gelakkan sorang kwn kita yg gagap tu..hahaha..bile kite bergabung nk bahan die, mmg smpai jatuh kerusi. dah jatuh benti jap.gelak lagi.
ko la budak yg tinggal.alahai...dekat gile ngan umah aku...tp baru skali je ko dtg..aku lak xpernah g umah ko..(sorry weyh)
ko la budak yg suke cikgu Rushidi pny teka teki..sape x kan?..hahaha aku pon!
ko la budak yg dgn aku kite terbalikkan perkataan2 yg ade...dan kite wat lagu ni..

laaitu dipa rataan sakma..
soke nganja yula-anyula..
taiin mika rataan paknam..
soke nganja durin-andurin..


skang aku dah xleh pnggil ko "budak yg"....ko skarang adalah wanita.
wanita yg sudah lama sgt aku tinggalkan..
sehingga aku xtau, yg ko boleh menulis luahan yg sgt indah..
dan..
sehingga aku xtau ade kisah sedih disebalik tawa riang kau itu..
dan sebalik semua itu, adanya seorang wanita yg tabah.
maafkan aku ye kwn..


aisyah aku rindu ko..
rindu raqim gak.
rindu khai gak.
rindu nk gelak smpai jatuh krusi sbb nk tunggu raqim legkapkan ayat.

(eh ok, kang penat aku nk tulis aku rindu sume org...jgn kecik aty la ye..dah kul 2am ni..otak xcenter nk ingt name sume org)

ahhhhh rindu semua la!!


aisyah...jgn hilangkan senyuman ko yg manis tu ye..nnt kalu kite jmpe lagi, aku nk tgk ko masih mampu ukir senyum tuk aku :)




Tuesday, July 27, 2010

no update.




bukan xnk update....nak sgt

bukan xde idea....hish byk gileeeee

bukan xde mase....hahaha ok ni gelak, sbb mmg belambak2 lambak lambak dan lambak

bukan xde tenet connection.....ade, laju lak tu

.
.
.
.
.

habis tu...kenape dajahnye x update2??







SBB MALAS GILEEEEE WEYHHHHH....



nnt2 la bila rajin aku jadikan kau teman luahan sejati aku ye missy bloggy...ye rindu kamu juga!!..tp ...nnt la..MALASSS!!!hehe..


Sunday, July 18, 2010

fuhyo :D



ok agak canggeh ek blogspot ni skang. sudah boleh tukar layouttt..yeay. (ok fine, tau cm ketinggalan gile kan)..tp lantak la...nk yeay gak. YEAYYYYY!!...sudah tukar..kalu yg dulu2, kalu nk tukar layout, abes la hilang sume bende yg aku wat, badge2, lagu2 la sume menatang tu hilang nnt..tp kali ini, adalah sgt berjaya dan mengagumkan..xhilang pape pon..siap leh tentukan width layout ni..pastu leh pilih dari pelbagai2 jenis dan ragam corak tuk background..ade bnyakkkk gileee..haha..ok cm org gile tgh excited.malu nk smbung lagi pjg2.

so, sape2 yg rase cm dah bosan tahap gaban ngan layout blog die skang, sile2 la explore design2 baru yg ade tu ek?hehuuuu~


kalu dah siap men tukar2 layout, gtau plz..nk tgk! hehe



Saturday, June 26, 2010

demi matahari..




Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi
Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya
Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan
Beruntung bagi yang mensucikan-Nya
Merugi bagi yang mengotori-Nya

Tujuh.
Tujuh kali Dia bersumpah.



lagi..lagi dan lagi diri ini terjelopok..aku yg bukan siapa-siapa..yg tidak punya hak atas diri sndiri.. tidak layak untuk mengadili walau sebesar zarah kehidupan itu sekalipun..
seluruh semesta tunduk akur pada yg satu..dari sebesar2 galaksi sehingga sekecil-kecil atom2 yg membinanya..aku..hanya salah satu..hanya. salah. satu dr apa yg tercipta milikNya..jika dikumpulkan setiap segala yg termilik olehNya,segala yg tertulis didalam surah di atas, dan lebihhhhh lagi..aku ini?..nothing.nothing. setiap degup jantung, setiap daya yg menyokong tulang belulang ku ini, setiap hela nafas, setiap warna yg kulihat, setiap bunyi yg terdengarkan, setiap rasa yg tercetus, setiap aliran darah, setiap sel yg hidup, dan seluruh adanya jiwa ini, milik Dia..Hanya Dia..aku ini bukan apa-apa.bukan apa-apa.bukan apa-apa.bukan apa-apa.bukan apa-apa.bukan apa-apa!!bukan apa-apa!!

begitu juga engkau.

jadi..

megapa begitu bongkak?!
mengapa masih berjalan smbil menghentak sepertinya tanah itu lebih rendah darjatnya?!
mengapa masih mengeluh sepertinya panas itu ciptaan mu?!
mengapa masih berebut seakannya udara itu milik kau seorang?!
mengapa perlu menilai setiap salahnya org dihadapan mu, sepertinya engkau begitu yakin yg engkau sesunggunya lebih mulia dari dia walau sebesar zarah pun?!seperti dosanya lebih besar dari dosa mu??
mengapa?
mengapa??
mengapa???

atas dasar apakah kau nilaikan aku.....?
perlukah aku bukukan segala amalan ku dan hamparkan setiap satunya di hadapan matamu?supaya terperoleh untukku pahala darimu?
perlukah aku kepilkan setiap senyumanku untukmu, supaya terperoleh untukku syafaat mu?
ATAS DASAR APA?

haih.

lakum dinukum waliyadin..


Subhanallah..sesungguhnya, aku terlalu byk dosa, bertimbun2 tidak terhitungkan.xterbayangkan.aku tau..aku sedar itu.
tetapi..
apa kurangnya engkau?
tinggi sugguhkah darjatmu..


jika tak kau kenali diri ini,
janganlah terus kau caci..
dgn sebesar2 ruang yg ada dlm jiwa ini, aku pelawa dan menjemput kau untuk menegur salahku..
tetapi jangan kau lupa melihat dimana langkahmu..


penulisan ku ini, bukan untuk menconteng arang atau menunding mana2 jari kearah siapa pun..sesungguhnya kesemua 20 jariku, aku tundingkan pada diriku sndiri. untuk peringtan bagi diri.
Demi Allah yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..
Sesungguhnya, Dia lah yang Maha Penyantun..





Saturday, June 5, 2010

sanggupkah berkongsi kasih?



langit bagai gugur menhentak dada,
hancur punah segala raga,
robek hati, minda dan jiwa,
saat kau tetapkan matamu untuk... dia..

-akusyazz-


sanggupkah?
aku xtau la nape tetibe nk puitis lak kan..ni sume salah lagu "takdir cinta" yg rossa nyanyikan tuk filem Ayat-ayat cinta tu..






ishh..sanggup ke korang nk berkongsi kasih?
bayangkan, orang yg korang sayangkan sangat tu, yg sentiasa ade pagi petang siang malam dlm hati korang...tiba2 korang nmpk tgh 'ehem2' dgn pmpuan lain.
atau dalam situasi lain. suami. ape agaknya rase bila suami, seorang lelaki pada siapa kau serahkan segala2nya, tiba2 kata nk kawin lain? wuuaaaaa!! nangis jerit weyh..
mungkin ade rase agak nk bunuh laki tu...dan xlupa jugak pmpuan tu...kan?kan?

tapi ape sebenarnya hak kita? dimana letaknye sempadan 'hak' kita tu?...boleh ke kita dgn menabik dada dan mencanangkan "kau milik aku.hanya aku."?...sbb bila aku dgr lirik ni..


"biarlah ku hidup seperti ini
takdir cinta harus begini
ada kau dan dia bukan ku yang mau
oh Tuhan tuntunlah hatiku"



memang benar, mungkin mmg dah ditakdirkan. kalau mmg jodoh perempuan yg 'lagi satu' tu, dah ditakdirkan dgn org yg korang ksihi amat sgt... cane?isshhh...cane ek?
bukan salah lelaki, mereka dijadikan untuk boleh menyayangi lebih dari satu wanita.. TAPI..yg SALAHNYA is bila dorang asik gunakan ayat tu sebagai ALASAN. sunnah nabi katenya.. and yg pmpuan lak akan jawab "ohhhh! sunah nabi yg part tu je awak nk la ikot ye..sunnah2 lain xnk ikot!!!.."....dan bermulalah acara piring terbang...bermula acara anak lari rumah..acara anak kurang perhatian..acara mengadu domba..dan pelabagai2 lagi..KALAU lelaki tu tidak tahu bagaimana cara yg betul untuk menjadi suami yg adil. ish bukan senang kot nk jadi adil..tu kalu kwin dua..kalu kwin tiga??empat?? Masyallah...xleh nk byg tanggungan die..

but seriusly, who is to be blame here?
the ladies, who do not know how to take care of their marriage and husband?
or...the guys yg gatal sgt?


for me personally, ....... aku xsanggup....




Wednesday, April 28, 2010

sugar






.when u dont tell me about all those sweet little (or big) things you did for me.
.and when i come to know about it from someone else.
my heart just melts awayyyyyyyyyyyy~~~~
i think i might get diabetes
dear you, thank you.










pisang emas dibawa berlayar, msk sbijik di atas peti...

akhirnye..masalah rumah, nk pilih2 bilik dah settel..
sampai bengkak2 mate..hamek ko.
malu sgt2 ok...xpernah ngis depan org tau x..buang tebiat agaknye..buruk! buruk!
tp td mmg xleh tahan pny..gigil2 otot2 muka nk than..gagal.

blogger-emoticon.blogspot.com

1. thanks to my very understanding housemates faran n ecah..thanks a lot k..hutang budi ni..i'll pay it back one day.

2. thanks to U for giving me the comfort and support i needed. i really2 apreciate it. :) (p/s: tikam dia, jgn xtikam)


bak kate org..buat baik dibalas baik..




aku pulak,
Syukur Alhamdulillah..Allah bukakkan jalan tuk aku kali ni..
mungkin sbb aku tlg cicak yg terstuck 2 hari dlm sink tu kuar td kot..

thx cicak sbb doakan aku. len kali stuck la lagi, leh aku tlg.

Saturday, April 24, 2010

kwn makan kwn

aku xsgka..
never in my life, i tot you would do this to me..

kamu..kamu terkantoi la..
kamu lupe..kamu penah TERRRbagi tau sy bende yg kamu xprasan, adalah sgt penting.
sy rase la kan, kamu smpi skang xprasan, yg kamu dah TERbg info tu.
dan sy ade bukti kukuh yg kamu perangkap sy..
sumpah xsgka.sumpah.

kamu tau sy ni dlm kesusahan yg amat la sgt..
kamu tau sy ni amat la sedang memerlukan barang yg kamu offer tu..
mmg sy la yg bodo, g percaya sgt kat kamu tu kan..
yela,kwn sndiri, sape xcaya kan?
xsgka kene tipu hidup2..

nk tau cane kamu terkantoi?
mlm smalam, dah nk tido ni..dah kul 3am..dah tutup lampu dah pon..dah pejam mata dlm 5min..
tgh pikir2 pasal kesempitan yg aku tgh lalui skang ni..dgn amat la sedeyh..
aku terpikir nape la mata ni xnk tido2 agy..aku dah guling2 pon xnk tido..
tetibe, Allah ilhamkan kat aku..xtau kenapa..xtau untuk ape..tp mcm ade sumting yg bagitau aku "eh syaz. pekata ko cek..btul ke?"
..........
jwapan yg terpampang kat depan mata aku wat jantung ni rase nk jatuh.
...........
aku cek lagi skali....
....btul...
cek lagi..
...still sama...
pagi ni aku cek lagi..sbb aku sgt xcaye laaaa die wat cani kat aku..
..tetap sama...........


kepada kamu..
how could you. i trusted you. now, i will never again.never.
i know im stupid.but never once i tot YOU, of all people would do that to me.
YOU.



and after soooo long i tried not too... i cried.






p/s: again..dont anybody ask me, who am i refering to. please DONT!
bcoz seriously, you wouldn't want to hear the words that might come out from my mouth.


p/s: sai..this is not about you. jgn awak terasa pulak tau. you, i love..

Thursday, April 22, 2010

login facebook dpt rm100..halal ke haram?

it has been awhile since the first time i hear about this scheme.
and i was OFCOURSE very very very sceptical, as im a paranoid.
for me, this scheme is one of the 'get rich scheme'..
i have never believe in it.
sume tipu nih!

but yesterday, my fren, Nana, has ask me to join this scheme..and i was, like i always has been, very sceptical, said to her that "u masuk dulu, if u dpt duit tu btul2, bru i masuk".. and she did. yesterday, she bank-in her rm100 to her upline, and this morning she came to class and.. "syaz! i dah dpt rm700!!".. and i was like "yeke..(still sceptical)..dah msuk bank u ke? (secara sinisnye)"..she said "of belom, i xde la nk gtau u..DAH!"...ape lagi, i straight away "OK I NK MASUK. REGISTERKAN I SKANG!" hahaha..that was me being me. hehe

ok then, i pon start la..msging my frens to invite them to join the scheme..sebab cm gempak kan dpt rm700 dlm sehari.
some seems interested. some says no. but one make made me think.
yes..that one person made me think of the consequences.. and he actually made me feel like a bad person. yeah..
but somehow, thank to him, i waas having some thoughts "hurm..halal ke bende ni?kang aku makan hasil duit ni, pejadi? sanggup ke aku sbb duit skit kat dunia ni, kene soal kat akhirat nnt?" ...hurmm..
then i had some discussion with my classmate regarding this matter..some of them said that it is haram.
feeling very dissapointed, because i REALLY REALLY need some money now, i decided not to join the scheme, and said sorry to Nana that i could do it. i just can't.

but, i still want to get some money somehow. i remembered that my mom, is working in an islamic bank. thus i called her..
she said that "it is not Syariah Compliant. but it is not considered Haram also bacause it has a product to offer.its up to you to use the product or not, but the company has provided you with their products. and that is it. anyway syg, it is really up to you in the end. what is your niat? your niat is to help the one who is your upline, which is nana your friend, and at the same time, you help yourself, right?..i know you are concern about the halal and haram issues, but if you are not satisfied with my answer, you can do your own research. search the net darling, im sure there must be some issues regarding this already.."

so, i did my research..
some said haram, some said halal.
you can read these articles
the one saying its haram: click here
and the one saying that it is halal: click here
after debating with my own conscience i decided that the debate of the the article that says it is halal wins.
read it guys.. read it.. i did my research, and so must you.

in the end,
i registered under nana on the scheme!


to those interested, you can ask me.
its easy money. not free money. but without "usaha" you will not earn anything!!
so keep your mind open.
if you have decided to join, ask me for details!

this is my link:
http://www.infinitydownline.com/?id=akusyazz









Monday, April 19, 2010

si anonymous..

kadang2 aku xpaham ngan sikap sesetengah org.. aku xkacau sape2 pon..nape kacau hidup aku?
aku nk tulis blog, tempat aku nk luahkan ape yg AKU rase, pon org nk hina2..kenape?

meh tgk ape sorang manusia yg xbrani nk letak name die mase komen kat post aku yg brtajuk "air mata duyung", die gelar diri die 'anonymous'
yg peliknye die ni, bukan nk komen kat post tu..die nk komen pasl air mata duyung tu, tp terbijak sket, die letak komen die kat "trima kasih saiyang" ..
aku xpaham manusia cani la..die kenal ke aku ek? xpela..

tuk mudahkan korang, meh aku paste je komen die kat sini..

"pergh.. sedap kau cakap knowledge org lemah.. dah ko blaja pasal medic.. ko tau la pasal hormon2 ke ape kebenda tu.. cuba suruh ustaz plak tanye ko pasal agama.. kompom bangang ko nak menjawab.. suruh lawyer lak tanye pasal undang2.. terlopong mulut ko cam budak bengong nak menjawab.. tak yah la mengata orang ye.. ko tu pun ilmu tak de tinggi mane.. setakat amek medic kat cucms.. alahai.. dak credit spm pun leh amek.. bio dpat b pun leh amek lagi asal kan ada duet.. so jgn pandang orang sebelah mate ye"

aku nk tny sket.. ade ke aku hina org kat dlm post tu?
sesungguhnya org2 yg xkenal aku, sgt xtau cara n nada aku berckp dan ayat2 yg aku sering gunakan..kesian die..
tp ni aku nk ckp sket kat ko..meh dgr meh..

tp sbelom tu, tuk mudahkan ko, n nk selamatkan ko dari dosa fitnah lagi, ko kene bygkan dulu muke aku bercakap cane ye..bukan muke marah yeee..tp muke mcm makcik jual cendol yg tgh nasihatkan anak die dgn lemah lembutnya..ade faham?..dah ready?..dah bleh byg? ok..ingt..aku mkcik yg lemah lembut tu tau..smbil kelip2 mata perlahan2 lagi tu..haaa..

ok mula...

..sesungguhnya aku kesian la ngan ko ni wahai si anonymous yg xbrani nk letak name oi..len kali kalu nk hina carut aku, sila letak nama. atleast aku leh doakan kehadrat illahi kesihatan ko..tp jap, ade aku sruh ko bace blog aku ke? kesian..kesian..

ko kalu xpaham ape aku tgh ckp, jgn nk pandai2 bygkan nada dan intonasi aku mase tulis bende2 tu ye..aku tulis tu dgn nada yg aku slalu gune ngan KAWAN2 aku (which im sure u r not one of them!)..xde lgsg nada nk merendah2kan org..ko xkenal aku lgsg..yg ko trus nk hambur aku cmtu apehal? yg ko terasa sgt kenapa agaknye ye?haih..kesian aku tgk manusia2 cmni la..kalu xkenal aku, jgn byk bunyik kat sini bleh tak...?hmm??

mmg aku bodo.aku ngaku..aku xpernah ckp aku pandai pon..mcm ko ckp..SPM bio dpt B.matrik kantoi.buat blk foundation (kat CUCMS 'je' pulak tu kan?kan?).mmg..bodo kan??tp aku terus usaha ye..aku xbrenti kat situ dan tunggu mati.aku tau ape cita2 aku..cita2 aku adalh tuk menjadi seorang doktor dan dgn izin Allah, semoga aky dpt bantu mereka2 yg sakit..aku dgn setekun2nya usaha semula. haa..ni bukan nk bermegah..baik aku ckp awal2, sbb kdang2 mnusia cm ko ni suke skah anggap..tapi kan..foundation aku 3.8 ko xnk bising ke syg??PRO exam 1 aku distinction ko xnk carutkan pulak ye?! semua berkat doa mak bapak aku, guru2 aku, ye....guru aku, merangkap prof2 dari 'CUCMS' tu...yg ko ckp kami bodo sgt tu..yg KAU rendahkan tu..sume tu ko xnk carutkan kat komen ko tu ke sayanggggg?

yela..budak2 yg masuk CUCMS sume bangang2 kan?ko tu pasti bijak pndai dari University A-list dan ahli syurga tingkat ke-7 kan?bgus..tahniah aku ucapkan pada ko.

ko nk ckp "asalkan ada duet" ye?..asalkan ade duet..anak org kaya, bodo cm babi kacuk lembu pon leh masuk 'CUCMS" ni kan..tapi ko lupe sesuatu la, or maybe ko xtau, BAPAK.AKU.DRIVER.TEKSI la, whai sial!...aku sgt bangga jadi anak die! dia,seorang ayah yg xkenal erti penat dan sgt kaya dgn kasih syg.. and ko nk ckp pasal duet kat sini?? kalu xreput kaki mak aku panjat tangga bgunan MARA tu, xkering air mata dia, dek nk merayu tuk aku si miskin jijik lagi bodoh ni nk dptkan loan,aku xmsuk tempat ni la whai keparat!haih..sayangnye aku kat ko ni..rase cm nk tikam2.. (ingt,nada aku mcm mkcik yg tgh nasihatkan anak dgn lemah lembut ye)

kau tau x ape yg aku paling benci pasal ko?..kalu stakat fitnah aku sorang je, aku xkesah sgt la lagi.. tapi ko hina SEMUA kwn2 aku yg blajar kat sini. kau perkecilkan guru2 aku. usaha2 dorang. kau perkecilkan university yg dorang usahakan dgn titik peluh dorang, dgn niat baik nk didik anak bangsa..kau berdosa pada mereka. kau carik la dorang semua (guru2 and semua student2 cucms ni) kat akhirat nnt ye..harap2 dpt la ko jmpe dorang nnt..kalu stakat dosa ko fitnah aku bukan2 tu, jgn risau, aku dah maafkan.

haih..anonynous..anonymous..

nk sruh org jgn sedap mulut konon.g cermin diri tu dulu ye. sila jgn singgah tempat ni lagi. g men jauh2. shooohhh!!


oh ye..lupe nk beri peringtan.. kalu satu hari nnt, kau sakit..ko nk g klinik atau hospital mane2, nk jumpe doktor, baik ko tny die lulusan university mane ye..aku takut kalu dorang tau tu ko, nnt dorang kasi racun.