Wednesday, April 15, 2009

aku tak tahu

hari ini 15 april 2009.bukan aku mahu beremosi.tidak juga aku mahu membebel membabi buta.ini adalah apa yang aku rasakan disaat aku membaca komentar yg diberi padaku berkenaan penulisanku yg sebelum ini.telah aku padamkan komentar itu.aku benci sekali.mungkin gurauan juga ada batasnya.ini rasa hati aku.............


nak ejek?ejek laaaaa..silakan.ejek la..caci la..kutuk la aku sepuasnya yg kau mau..biar puas benak perut kalian..biar penuh hati kalian dgn tawa..itu yg kalian suka kan?gelaklah..tertawalah sepuasnya.persendakan aku.persendakan lagi.

apalah gunanya sahabat jika hanya tahu dan mengerti erti menjatuhkan.perlukah kalian mempersendakan setiap gerak geri langkah aku yg sememangnya kusut ini?bukan sokongan,tetapi tawaan sinis yg kalian lontarkan pada aku.aku yg sesungguhnya hanya picisan pada mata kalian.jijik.

kalian sememangnya mengerti dan sesungguhnya kalian amat tahu dimana ralatnya perlakuan itu.mungkin jika hati kalian boleh melihat,tidak sekabur pandangan mata kalian itu,kalian akan dapat lihat setiap garis parut yg kalian toreh pada benak aku.

sememangnya aku turut tertawa dimana saat kalian perbodohkan aku.tapi apa mampu daya aku.perlukah aku memalingkan wajah?haruskah aku merajuk?tiada manfaatnya semua itu.kerana kalian adalah kalian.dan aku, sekali lagi,hanya jijik dimata kalian.








3 comments:

nabel said...

there r some heartless souls who are not aware of limits of what is supposed to be n whats not. sabar je la syaz k, we've all been in the same shoes, but maybe ade some kene lebey sket than the others, n i know how it feels. trust me i do. just pity them for not having other things to do, n for not being able to GROW UP. u know better my bright one :)

syafique said...

be strong .. sometime diorg ingat ape yg diorg buat tu its nothing to them... but diorang tak fikir others nyer feelings .. so u should be strong n just ignore them when it necessary ... i sokong ape yg abel ckp tue.. when u rasa marah or down..just go to people yg more appreciate u ... insyaAllah it will be better ..

smile :)

akusyazz said...

thx u abel n syafiq...really apreciate it..after spilling it out,now i dah rase ok dah..hehe..thx guys