Sunday, March 1, 2009

yackedill..'yuck-ker-del'

-tribute to the gedikicker ltd.- love u guys damn much..

maksud yuckedill?yackedill?yakedil?

yakkedil ni is the word dat the gedikickers, use to decsribe the kejijikan n kegelian toward anything that we dislike.

**this word was actually first used by my qiqilala aka akiller when we were in form 3..aku mahsyurkan ayat ko qila**

contoh penggunaan:
..pakcik yuckedill..
tersebutlah kesah..ade sorang pakcik library yg sgt menggelikan dan sgt kegatalan mase kat matrik dulu..Ya Allah..tergatal lebih ar librarian tu..kalu hensem kacak dan bergaya, mgkin perbuatan gatal keji itu bleh ar diterima akal..tp...haih..gigi pon cm xbtul susunannyyee.. die cam ingt sume pmpuan nk suke kat die..sengih2..ee..tampo baru tau..tp xpe..kadang2 manusia gatal ni buleh digunakan untuk kesenangan dan kemudahan kehidupan harian..
pernah la satu aritu, kitorang nk print assigment n notes..cam byk la gak..dah nk date line mase tu..kitornag pon g la library sbb nk print..setibenye di situ..
"mak ai,,pjgnye barisan,,xleh pjg agy ke?"
pastu ..pakcik yuckedill yg ade mata yg ligat berpusing tu pun hampirkan diri..dan..ehem2..
"ye nk ape? fotostat ek?"
"eh x2,kitorang nk print assigment ni haa..dah nk kene anta"
"oh print.."
the gedikicker perpandangan antara satu same len dgn mata yg.... 'hehehe'..
dan kami pn lancarkan peluru (kami tau die ni gatal huahua)

"ermmm..abaaannnggg..xleh ke printkan?"
"err.."
"pelizzz??? dah nk kene anta la bang"
"hurm..patunye xleh.."
"alaaa...=( "
"hurmm..patutnye xleh ni..tp xpe la..tuk kamu2 leh la..meh ikot saya msuk bilik pejabat saya"
"???????"

kitorang cm..nk mati ke org tua ni nk ajak2 masuk bilik lak!!!tp sbb nk anta gak asgg ni kami rentasi gigi xtersusun itu.. pabila smpi di bilik pejabatnye yg besar dan suram yg xperanh dimasuki oleh student len itu..baru la kitorang tau..besar gak pangkat die ni..gedabak bilik!..pastu die pon mulela..

"nk print bape ni?"
"4..leh ke?byk tp.."
"tuk kamu2 bleh.." sengih
""""""
""""""
"saya ni... duk sorang2 je kat sini..blum kawin agy..girlfren pon xde (muke sedih knon)"

kitorang nk pengsan dah dgr kata2 geli itu..so?ko xkwin.sorang2.xde awek.so?ee...plz la..kitorang nk print bende tu je..ee..yackedill la ko ni pakcik yackedill!

macm2 la die ceta ngan segih2 geli die tu..smbil tu kami berdoa supaye mesin cetak die tu leh berkelajuan 1000page/sec..dah xtahan dah ni..
::::
berceta geli lagi
::::
lagi
::::
n bile dah siap..kami cepat2 dan pantas amek kertas and..

"dah siap?eh thxxxx sgt bangggg!!(sengih!!)..bape hinggit ek??(muke kesian)"
"erm..xpe la..saya bagi FREE je"
tercengang.
"oh?btul ke?thxxxxx bannnggg..(sengih!)"
berpandagan sesame sendiri(lagi) smbil angkat kening dgn padangan yg masing2 mgerti 'yes berjaya!!huahua'

'mekaseh' pakcik yackedill



the gedikickers ltd.








7 comments:

qi QiLa la said...

oi..yakkedil..ayat aku time form3

DEVILICIOUS said...

btul3! yuckedil. hahaha shaz awk ingat lg? sampai gigi panjang ssn2 pun awk ingat. dasat2. tp kan mcm mana bole tiba2 kuar citer ni O.O

jgn lupa jugak dia tiba2 dtg, ddk sblh, check hp, tgk2 gamba. siap save gamba dia dlm hp sy lg! mana la tau kan nanti mlm2 nak tito tingat nak tgk gamba dia ke. ceit.

citer hantu 3 beranak tu pun dia bgtau jugak kan. dlm ofis dia kan. kita mmg slalu guna dia pun. nak print ke. nak pakai pc ke. hehehe. cekap2 =P

akusyazz said...

qiqilala: oh ek?haha..tau2 mmg ayat ko pon..aku dah mahsyurkan ayat ko tu di matrik..huahua..thx to u!
so skang dah ade pakcik name yakedill..

sai: oh ha'a!lupe..die ade amek fon awak!!ee brtambah geli bile ingt..haha die xtau kite sdg mempergunakan die..haha..dahsat..cekap

The said...

mane peginye tdung diorg ni yek skrg ni?
dh jd pngelp meja kot

p/s: jgn mrh, hr ni mlut aku lesen dia expired...

DEVILICIOUS said...

hewah2. tdg saji je ats meja. hahaha.

p/s: mulut sy lg teruk. xde lesen pun XD

The said...

nsib baek la kaki ade lesen, kalo x msti ade kes pjak org...

DEVILICIOUS said...

pjak tade. tendang je *kick2* hehe.

shaz sy windu giler time kita pkai all black nih! =(